حمیدرضا حسینی
پژوهشگر تاریخ معاصر
حمیدرضا حسینی، متولد ۱۳۵۳، دانشآموختهی تاریخ از دانشگاه شهید بهشتی در مقطع کارشناسی ارشد است. او فعالیتهای حرفهای خود را از سال ۱۳۷۲ با نویسندگی و سردبیری برنامههای تاریخی در رادیو ایران آغاز کرد و سپس از سال ۱۳۷۶ به عنوان خبرنگار و دبیر گروههای تاریخ و میراث فرهنگی وارد مطبوعات کشور شد. رهآورد ۲۷ سال فعالیت رسانهای او تولید بیش از ۲۰۰ ساعت برنامه رادیویی در رادیو ایران، رادیو فرهنگ، رادیو جوان و رادیو گفتوگو و بیش از ۵۰۰ گزارش و مقاله تخصصی و حدود ۱۳۰ مستند کوتاه چندرسانهای در حوزه تاریخ و میراث فرهنگی است.
حسینی در کنار فعالیتهای رسانهای، در حوزهی پژوهشهای تاریخی نیز فعالیت داشته است: «رویههای رسمی برنامهریزی دولت پهلوی اول در حوزه فرهنگ»؛ «نخستین گامهای برنامهریزی هنری در ایران»؛ «سیر خشونت سیاسی در ایران معاصر»؛ «تحولات اقتصادی، اجتماعی و پویشهای سیاسی بازار تهران در عصر قاجار» از جمله پژوهشهای او هستند. «تهران تبآلود؛ نگاهی به مکان-رویدادهای فراموش شده جنبش مشروطه در تهران» آخرین اثر پژوهشی حسینی است که مهرماه امسال در قالب کتاب انتشار یافت.
او همچنین تدریس تاریخ معاصر را در مراکزی همچون دانشکدهی خبر؛ انجمن صنفی راهنمایان گردشگری استان تهران؛ مدیریت گردشگری شهرداری تهران؛ مؤسسهی مشق تاریخ و مدرسه مشق در کارنامه دارد.
حسینی از سال ۱۳۸۹ تا کنون بهعنوان پژوهشگر بخش جغرافیای تاریخی با مرکز دایرهالمعارف بزرگ اسلامی همکاری دارد و حدود ۳۰ مقالهی پژوهشی را دربارهی تاریخ تهران تألیف کرده است. «برج و میدان آزادی»؛ «خانهی حاج محمدحسین امینالضرب»؛ «ارگ سلطنتی تهران» و «خانه-باغ اتحادیه» و «خانهی سید حسن مدرس» از جمله این مقالات هستند.
دورههای مرتبط با این مدرس
متاسفم هیچ پستی با محدوده شما تطبیق ندارد.